MERENTAS DESA

seperti korang taw kan setiap taun sekolah aku( smk dato seth ) mesti wat merentas desa... salah satu acara yang aqw x suka sejak azali lagi.. aqw ase bukan aqw sowng jew x suka tapi ramai lagy kowt... aqw sebenarnye x taw tujuan apw dibuat acara nie... aqw tngok just jalan2 kat kampung jew..  tapi macam mana lah kan, taun nie aqw leyh suka sangat pada acara yang berprestij nie......

TERDAPAT BAPEW PERISTIWA YANG MENARIK SEMALAM,,...

1. wat air tok kumpulan teratai... mcm2 dugaan  adw.. x bawak barng la.. tertinggal lah.. sampai terpaksa nyusah kan kwan aqw sume apw lah ahli geng aqw tue.. pompuan biasa lah... banyak bunyi daripada wat barang,.. adoiii, kusut aqw..

                                                     
                                                     mencari bahan yang hilang = ibu perisa tembikai susu


                                        ini asyik amik gambo jew.. x taw nk tolong kitarang wat ayer...
                                                              wat sakit aty jew.. hahahahaha

                                           
                             looking for miss z*** to make the water...  where is she????


                       
                                             akhirnye jumpa jgk miss z***.. dan kami bersatu wat ayer,,...



TO BE CONTINUE...... X DW MOOD NAK TULIS WT MASA NIE


thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

First time kene tahan polis

SUSPEK: BURN (aku)     KENDERAAN: KERETA ISWARA HITAM MILIK KAWAN KU
TURUT BERSAMA: FARID


kami sebenarnya bwu pulang dari sebuah kedai pakaian bundle di ayer itam...
dan sebelum kami ke ayer itam, ku sudah terlihat kelibat hitam nie berada di sisi jalan seberang..
tetapi pada ketika kawan ku yang memandu kereta itu, so aku x worry sangat....

setelah mahu pulang,
farid : eii burn, ko bawak kete lah... aqw penat lah...
         (terdetik dalam ati aqw berkata, ko bkn penat pown cuma nak maen mcj awex)
burn : ok lah....
farid : nyah kunci nye...
aku mengambil kunci dan membuka pintu kereta.. aku mula menghidupkan enjin kereta...
''drutttttt3''... bunyi enjin dihidupkAN.. almaklumlah kete dah ada umo.. lambat panaz..
lalu aqw mulakan dengan bismillah sebelum memulakan perjalanan.. aqw mula mengundurkan kereta itu, tapi agak makan masa yang agak lama..( sebenarnya aqw nie adw masalah dalam mengeluarkan kete lagi lagi dalam  
engle yang susah) 

Di dalam kete, kami telah berbual tentang macam2.. pasal awex lah, ngutuk owg lah n something else... sedang rancak kami berbual sambil diiringi dengan lagu yang tengah hot mcm tue.. TIBA2, aku ternampak cahaya biru bersilau2 di hadapan aqw kira2 dalam 100 meter..

burn: eii, depan adw poliz lah....
farid: alah relekz lah.. sajaw lah dy...
entah macam mana kaki aqw leyh tertekan minyak bukannye brek semasa aqw menghampiri polis tue...
polis nye pown merasa curiga dengan tindakan aqw tue lalu menahan aku ketepi...

farid: apw ko wt dok??
burn: aqw salah pijak pedal nie.. aqw nk brek leyh tertekan minyak... macam mana rid???
farid : ko kuar jew.. x dw pew2 lah...
burn: ye kew??? aqw cuak nie..
         ( dalm aty dah mcm 2 perasaan adw, cuak, nervous, gemuruh, n mcm nak terkencing pown adw)
lembaga hitam itu mendekati kami..

polis: adik minx lesen n ic..
burn: jap eh bang..
       ( masa tue aqw menjadi gelabah.. lesen yang biasa senang tok aqw kuarkan menjadi susah hingga tangan aqw mengeletar) kwan aqw leyh ketawa kan aqw...

polis: kenapa adik laju tadi??
burn: salah tekan pedal bang,, tertekan minyak.,..
polis: laen kali jangan wat lagy eh dik...

lalau aqw pown masuk  dalam kete lalu beredar pergi.. kawan aqw leyh ngutuk aqw dalam kete sepanjang perjalanan kami...

APW PUNYA MALANG NASIB AQW.. NASIB DY LEPASKAN.. HUHUHU

thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

FIRST TIME BUAT BLOG

this is my first time wat blog... kawan cakap blog nie tempat kta luahkan isi hati kita.. so i cuba lah...
sblown nie dah adw blog ngan membe tapi just wat gitue je,,.. x sangka pulak banyak function nyew...
wow,,... so interesting jugak eh....

sooo
        aqw 
                 punya
                           hal
                                 lah
                                      nak
                                             post
                                                    apaw
                                                             dalam
                                                                       blog
                                                                             aku....

thank for read.. tinggalkan lah jejak anda