First time kene tahan polis

SUSPEK: BURN (aku)     KENDERAAN: KERETA ISWARA HITAM MILIK KAWAN KU
TURUT BERSAMA: FARID


kami sebenarnya bwu pulang dari sebuah kedai pakaian bundle di ayer itam...
dan sebelum kami ke ayer itam, ku sudah terlihat kelibat hitam nie berada di sisi jalan seberang..
tetapi pada ketika kawan ku yang memandu kereta itu, so aku x worry sangat....

setelah mahu pulang,
farid : eii burn, ko bawak kete lah... aqw penat lah...
         (terdetik dalam ati aqw berkata, ko bkn penat pown cuma nak maen mcj awex)
burn : ok lah....
farid : nyah kunci nye...
aku mengambil kunci dan membuka pintu kereta.. aku mula menghidupkan enjin kereta...
''drutttttt3''... bunyi enjin dihidupkAN.. almaklumlah kete dah ada umo.. lambat panaz..
lalu aqw mulakan dengan bismillah sebelum memulakan perjalanan.. aqw mula mengundurkan kereta itu, tapi agak makan masa yang agak lama..( sebenarnya aqw nie adw masalah dalam mengeluarkan kete lagi lagi dalam  
engle yang susah) 

Di dalam kete, kami telah berbual tentang macam2.. pasal awex lah, ngutuk owg lah n something else... sedang rancak kami berbual sambil diiringi dengan lagu yang tengah hot mcm tue.. TIBA2, aku ternampak cahaya biru bersilau2 di hadapan aqw kira2 dalam 100 meter..

burn: eii, depan adw poliz lah....
farid: alah relekz lah.. sajaw lah dy...
entah macam mana kaki aqw leyh tertekan minyak bukannye brek semasa aqw menghampiri polis tue...
polis nye pown merasa curiga dengan tindakan aqw tue lalu menahan aku ketepi...

farid: apw ko wt dok??
burn: aqw salah pijak pedal nie.. aqw nk brek leyh tertekan minyak... macam mana rid???
farid : ko kuar jew.. x dw pew2 lah...
burn: ye kew??? aqw cuak nie..
         ( dalm aty dah mcm 2 perasaan adw, cuak, nervous, gemuruh, n mcm nak terkencing pown adw)
lembaga hitam itu mendekati kami..

polis: adik minx lesen n ic..
burn: jap eh bang..
       ( masa tue aqw menjadi gelabah.. lesen yang biasa senang tok aqw kuarkan menjadi susah hingga tangan aqw mengeletar) kwan aqw leyh ketawa kan aqw...

polis: kenapa adik laju tadi??
burn: salah tekan pedal bang,, tertekan minyak.,..
polis: laen kali jangan wat lagy eh dik...

lalau aqw pown masuk  dalam kete lalu beredar pergi.. kawan aqw leyh ngutuk aqw dalam kete sepanjang perjalanan kami...

APW PUNYA MALANG NASIB AQW.. NASIB DY LEPASKAN.. HUHUHU

thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

2 comments:

anna said...

hahah.. pdn muke kau :P

cyma said...

hahahha..muka je ganas tp jiwa tak ade lha kental mner pun..hehehe..tahu takot koe dgn polis..hahhaa