CINTA YANG TIDAK KESAMPAIAN


  Suatu malam, aku terbaring di atas katil sambil memandang keluar tingkat.. Terlihat bintang dan yang cantik menyilau ke menerangi malam ini.. Sedangku menikmati pemandangan ini, teringat ku pada seorang gadis yang menegur ku petang tadi. Aku merasakan hati aku sukakan dia oleh kerana rupanya yang menawan walaupun cuma hanya berbual sepatah dua kata dengannya. Aku mulai mengelamun jauh.. Dalam hatiku kuat menyatakan alangkah bestnya andai kata dapat berjumpa dia lagi.. Lamunan mimpi aku diberhentikan oleh gelak tawa kwan-kawan sedorm dengan ku.
 
    Beberapa hari kemudian, aku terpilih dalam menyertai gerak tarian oleh jurulatihku untuk malam terakhir di plkn. Mula-mula aku ingin menidakkan sahaja tetapi hati aku kuat menyuruh aku menyertainya. Entah kenapa lah dengan diriku ini.*** Sekali lagi semasa aku mahu membeli makanan di koperasi , aku terbau sesuatu wangian yang mengugat hatiku. wangian seperti seseorang yang aku kenal.. sekali aku toleh ke belakang, gadis yang ku jumpa masa tu berada di belakang aku. Tetapi  sebaik sahaja menoleh ke belakang, mulut ku kaku seperti kesejukan. susah betul untuk mulut aku mengucapkan perkataan "HYE". badan aku seperti selapas terkena petir . teguh x bergerak langsung. Lalu.........................

thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

budak hina islam....


pagi pagi macam ini black buka fb(facebook),
alangkah terkejutnya black apabila
black ternampak satu gambar yang mengatakan:
"seorang lelaki telah menghina agama islam
di dalam laman sosial..."

black x mahu sebut nama budak itu sebab x mahu aibkan nya
tapi apabila membaca apa yang dia tulis 
black memang rasa macam nak lempang 
je budak tue...
banyak jugak komen yang black baca
terhadap gambar tue..
kebanyakkan komen menyatakan marah atas tindakan
atau perkataan yang dikeluarkan oleh budak tue...

wahai kawan kawan, terutamanya umat islam... kita harus kuatkan
iman kita supaya kita tidak terjebak dalam perkara sebegini...




thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

BOLA OH BOLA < VERSI EURO 2012>




untuk euro kali ini,
PASUKAN KEGEMARAN black ialah: 





GERMANY..

kawan baik black pun sokong germany..

Tetapi ada sorang kawan black (pompuan) dia sangat sangat sokong kumpulan sepanyol.
setiap kali chat dia gaduh ngan black...
black sokong germany dan dia sokong sepanyol..
setiap tue mesti fight.... dush3..

akhirnya, kami membuat satu persetujuan..
kumpulan sape yang kalah
kene belanja wayag..
fair n square..

JUST WAIT FOR THE RESULT .. GUYS



thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

ucapan salam dalam sms




hari ini black mahu cerita pasal bahasa dalam sms
terutamanya ucapan salam dalam sms

kebiasaannya, black ternampak banyak orang guna salam, askum, as'salam sebagai shortform
bagi menggantikan assalamualaikum,,

assalamualaikum membawa makna "sejahtera kepada kamu".
dan disambung dengan  Wa Rahmatullahi wa Barakatuhu
membawa makna  dengan Rahmat Tuhan dan Berkat-Nya.


tapi apabila teknologi mula menguasai maka bahasa makin dipendekkan
sebenarnya bahasa yang anda semua gunakan seperti
salam, askum, as'salam
membawa makna yang tidak baik..

sebagai nasihat adalah baik kalau anda gunakan
assalamualaikum
sebagai pembuka ayat...
 x buang masa anda pun taip dengan lengkap..
daripada menanggung dosa di kemudian hari secara tak sengaja..

thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

jururawat oh jururawat

minggu ni black rasa sangat gembira sebab apa yang black harap-harapkan akhirnya menjadi 
kenyataan. sebenarnya black mahu jadi nurse...
Muka ganas macam black boleh jadi jururawat k????
macam tidak logik juga.. hahahaha

black dah pergi temuduga untuk jawatan ini dah empat kali dah..
3 kali awal tu agak menyedihkan lah.. sebab 2 temuduga ditolak bulat-bulat
dan cuma 1 temuduga bejaya tetapi just simpanan bagi jawatan pembantu kesihatan awam,

tetapi akhirnya kali keempat ini berjaya jugak.. alhamdulillah..
seminggu sebelum dapat result nie, macam-macam dugaan yang melanda..
tetapi kebanyakkannya petanda yang kurang elok..
rasa macam tak dapat pon ada jugak...

tetapi masa dapat tahu je result, keliling rumah black loncat... dah macam orang
dapat emas... hahahahaha..
tetapi ada satu pekara je yang black rasa x best..
iaitu kawan black dia x dapat... black rasa sedih lah dekat dia..

kepada kawan black tue, black nak ucapkan kan:
beb, jangan sedih ... mungkin rezeki ko belum sampai lagi kot..
so ku harap mana tahu ko lepas stpm  boleh dapat.. mungkin ada
hikmah disebalik semua ni...
so aq doakan kau agar berjaya dalam stpm... n kalau ada rezeki
insyaallah ko akn berjaya sekiranya kena panggil temuduga lagi..
aminnn..


thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

kerjaya ku dalam cuti

Akhirnya minggu pertama cuti sekolah dah nak habis.. 
"sebenarnya aku lagi suka bersekolah daripada duduk rumah fikir pasal homework"
dalam hampir  seminggu ini macam- macam aktiviti aku dah lakukan...

Aktiviti febrek yang biasa aku wat time cuti ini ialah:

1> off course lah tengok wayang... dalam masa 4 ari je dah tengok 2 movie.. movie pertama ialah:


komen: citer nie best lah.. ala-ala macam high school musical... tapi yang kelako bagi aku bila orang 2 emas nari...
orang2 emas + menari= pecah perut

Tapi tue mungkin tarikan cerita nie kot..
 
cerita kedua ialah:
komen: jalan cerita nya semuanya kat korea... tapi alah satu lagu tue kelako n macam perli kawan aku , f----. Tapi ngah syok tengok tiba ad budak menjerit... aqw pown apw lagy ketawa lah tengok gelagat budak tue...

thank to: farid sbb teman aq dalam dua2 movie, adik adik aku n kwan2 aku..

2> hampir 2 peratus dari masa aq, aq luangkan g skolah .. maklumlah calon stpm
3> dan hampir 30 peratus online update blog n online fb..
4> dan selebihya adalh tdo time...... tiada yang lagi nikmat darinya

thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

JAWATAN KOSONG

JAWATAN YANG DITAWARKAN:     Makmum tetap SOLAT 5 WAKTU di masjid

KELAYAKAN: 1. ISLAM
                        2. MERDEKA
                        3. BALIGH
                        4. KUAT IMAN

GAJI: cukup lumayan iaitu 27 kali ganda pahala dari yang biasa

ELAUN: setiap langkah anda ke masjid bertambah 1 pahala dan berkurang satu dosa.

TEMPAT: di masjid berdekatan dengan tempat tinggal anda.

kerjasama dengan masjid seluruh dunia yang ada..

marilah ramai2 kita menyemarakkan masjid di kawasan anda

untuk pertanyaan lanjut sila hubungi: PAK IMAN 1, PAK IMAN 2, PAK IMAN 3, BILAL 1 , BILAL2, BILAL3, DAN AHLI 2 JAWATAN KUASA MASJID 


                     


thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

MERENTAS DESA

seperti korang taw kan setiap taun sekolah aku( smk dato seth ) mesti wat merentas desa... salah satu acara yang aqw x suka sejak azali lagi.. aqw ase bukan aqw sowng jew x suka tapi ramai lagy kowt... aqw sebenarnye x taw tujuan apw dibuat acara nie... aqw tngok just jalan2 kat kampung jew..  tapi macam mana lah kan, taun nie aqw leyh suka sangat pada acara yang berprestij nie......

TERDAPAT BAPEW PERISTIWA YANG MENARIK SEMALAM,,...

1. wat air tok kumpulan teratai... mcm2 dugaan  adw.. x bawak barng la.. tertinggal lah.. sampai terpaksa nyusah kan kwan aqw sume apw lah ahli geng aqw tue.. pompuan biasa lah... banyak bunyi daripada wat barang,.. adoiii, kusut aqw..

                                                     
                                                     mencari bahan yang hilang = ibu perisa tembikai susu


                                        ini asyik amik gambo jew.. x taw nk tolong kitarang wat ayer...
                                                              wat sakit aty jew.. hahahahaha

                                           
                             looking for miss z*** to make the water...  where is she????


                       
                                             akhirnye jumpa jgk miss z***.. dan kami bersatu wat ayer,,...



TO BE CONTINUE...... X DW MOOD NAK TULIS WT MASA NIE


thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

First time kene tahan polis

SUSPEK: BURN (aku)     KENDERAAN: KERETA ISWARA HITAM MILIK KAWAN KU
TURUT BERSAMA: FARID


kami sebenarnya bwu pulang dari sebuah kedai pakaian bundle di ayer itam...
dan sebelum kami ke ayer itam, ku sudah terlihat kelibat hitam nie berada di sisi jalan seberang..
tetapi pada ketika kawan ku yang memandu kereta itu, so aku x worry sangat....

setelah mahu pulang,
farid : eii burn, ko bawak kete lah... aqw penat lah...
         (terdetik dalam ati aqw berkata, ko bkn penat pown cuma nak maen mcj awex)
burn : ok lah....
farid : nyah kunci nye...
aku mengambil kunci dan membuka pintu kereta.. aku mula menghidupkan enjin kereta...
''drutttttt3''... bunyi enjin dihidupkAN.. almaklumlah kete dah ada umo.. lambat panaz..
lalu aqw mulakan dengan bismillah sebelum memulakan perjalanan.. aqw mula mengundurkan kereta itu, tapi agak makan masa yang agak lama..( sebenarnya aqw nie adw masalah dalam mengeluarkan kete lagi lagi dalam  
engle yang susah) 

Di dalam kete, kami telah berbual tentang macam2.. pasal awex lah, ngutuk owg lah n something else... sedang rancak kami berbual sambil diiringi dengan lagu yang tengah hot mcm tue.. TIBA2, aku ternampak cahaya biru bersilau2 di hadapan aqw kira2 dalam 100 meter..

burn: eii, depan adw poliz lah....
farid: alah relekz lah.. sajaw lah dy...
entah macam mana kaki aqw leyh tertekan minyak bukannye brek semasa aqw menghampiri polis tue...
polis nye pown merasa curiga dengan tindakan aqw tue lalu menahan aku ketepi...

farid: apw ko wt dok??
burn: aqw salah pijak pedal nie.. aqw nk brek leyh tertekan minyak... macam mana rid???
farid : ko kuar jew.. x dw pew2 lah...
burn: ye kew??? aqw cuak nie..
         ( dalm aty dah mcm 2 perasaan adw, cuak, nervous, gemuruh, n mcm nak terkencing pown adw)
lembaga hitam itu mendekati kami..

polis: adik minx lesen n ic..
burn: jap eh bang..
       ( masa tue aqw menjadi gelabah.. lesen yang biasa senang tok aqw kuarkan menjadi susah hingga tangan aqw mengeletar) kwan aqw leyh ketawa kan aqw...

polis: kenapa adik laju tadi??
burn: salah tekan pedal bang,, tertekan minyak.,..
polis: laen kali jangan wat lagy eh dik...

lalau aqw pown masuk  dalam kete lalu beredar pergi.. kawan aqw leyh ngutuk aqw dalam kete sepanjang perjalanan kami...

APW PUNYA MALANG NASIB AQW.. NASIB DY LEPASKAN.. HUHUHU

thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

FIRST TIME BUAT BLOG

this is my first time wat blog... kawan cakap blog nie tempat kta luahkan isi hati kita.. so i cuba lah...
sblown nie dah adw blog ngan membe tapi just wat gitue je,,.. x sangka pulak banyak function nyew...
wow,,... so interesting jugak eh....

sooo
        aqw 
                 punya
                           hal
                                 lah
                                      nak
                                             post
                                                    apaw
                                                             dalam
                                                                       blog
                                                                             aku....

thank for read.. tinggalkan lah jejak anda