jururawat oh jururawat

minggu ni black rasa sangat gembira sebab apa yang black harap-harapkan akhirnya menjadi 
kenyataan. sebenarnya black mahu jadi nurse...
Muka ganas macam black boleh jadi jururawat k????
macam tidak logik juga.. hahahaha

black dah pergi temuduga untuk jawatan ini dah empat kali dah..
3 kali awal tu agak menyedihkan lah.. sebab 2 temuduga ditolak bulat-bulat
dan cuma 1 temuduga bejaya tetapi just simpanan bagi jawatan pembantu kesihatan awam,

tetapi akhirnya kali keempat ini berjaya jugak.. alhamdulillah..
seminggu sebelum dapat result nie, macam-macam dugaan yang melanda..
tetapi kebanyakkannya petanda yang kurang elok..
rasa macam tak dapat pon ada jugak...

tetapi masa dapat tahu je result, keliling rumah black loncat... dah macam orang
dapat emas... hahahahaha..
tetapi ada satu pekara je yang black rasa x best..
iaitu kawan black dia x dapat... black rasa sedih lah dekat dia..

kepada kawan black tue, black nak ucapkan kan:
beb, jangan sedih ... mungkin rezeki ko belum sampai lagi kot..
so ku harap mana tahu ko lepas stpm  boleh dapat.. mungkin ada
hikmah disebalik semua ni...
so aq doakan kau agar berjaya dalam stpm... n kalau ada rezeki
insyaallah ko akn berjaya sekiranya kena panggil temuduga lagi..
aminnn..


thank for read.. tinggalkan lah jejak anda

No comments: